Trivsel och ordningsregler

BOSTADSRÄTTSLAGEN

Enligt bostadsrättslagen är du som medlem i bostadsrättsföreningen skyldig att göra vad du kan för att det ska vara trivsamt för alla inom fastigheten och bostadsområdet. 

En medlem som stör sina grannar trots tillsägning riskerar att bli uppsagd från lägenheten. Medlemmen ansvarar även för övriga familjemedlemmar samt gäster. 

TILLÅTNA TIDER

Ljud som kan komma att störa dina grannar begränsas till de tider och dagar som visas nedan. Vi rekommenderar alla medlemmar att respektera varandra samt att  hålla en god ton när ni kommunicerar om eventuellt missnöje. 

Vardagar: 
08.00 – 20.00 

Lördagar och Söndagar
09.00 – 17.00

Ingen renovering på storhelger
Storhelger så som påsk, midsommar, jul och nyår vill de flesta slippa ljudet av borrande och spikande. Det råder därför förbud att renovera under dessa högtider. 

ENTRÈER

Du får inte ställa föremål, barnvagnar, cyklar framför eller inne i entréer och trapphus då detta är utrymningsvägar. 

Enligt en dom i högsta domstol är det dock okej med rullator i entrén. 

CYKLAR & BARNVAGNAR

För dig som har cykel så så finns möjlighet att använda föreningens cykelställ alternativt cykelförrådet nere i källaren. Du får aldrig placera din cykel inne i trapphuset, entrén eller i rummen som är till för barnvagnar. 

Barnvagnar har vi ett speciellt rum vid vissa entréer där du är välkommen att ställa din barnvagn. Det finns även rum för detta nere i källaren. Du får inte ställa din barnvagn nere i entrén.  

 

RÖKNING

Enligt lag kan vi inte förbjuda rökning inomhus. Men av hälsoskäl för alla boende rekommenderar ändå att medlemmar röker utomhus. Det finns askoppar på våra gröna soptunnor på gården. 

Om du väljer att röka inomhus är det viktigt att du rengör ditt fläktfilter med jämna mellanrum för att ventilationen ska fungera som den ska. Om detta inte sköts är det stor risk att cigarettröken tar sig in till dina grannar. Detta är inte tillåtet då det påverkar deras hälsa. 

 

BOMMEN VID INFART

Bommen vid infarten öppnas med lägenhetsnyckeln. För att få ut nyckeln behöver du stänga bommen. 

Ambulans, taxi, hantverkare med flera har en speciell nyckel. Dessa nycklar kräver inte att bommen stängs för att få ut nyckeln. Det är därför tyvärr vanligt att bommen står öppen. 

Om du ser att bommen står öppen – stäng den.  

TUNNA VÄGGAR

Huset som vi bor i är gammalt och har därför inte speciellt ljudisolerade väggar. Det är inget konstigt att man ibland inte kommer överens med varandra. Men kom ihåg att väggarna är tunna och dina grannar hör när exempelvis bråk uppstår om det innehåller skrik och bankande. 

Om du som granne oroar dig för vad som händer råder vi dig att ringa på där bråket kommer ifrån, alternativt ringa polis eller störningsjour om du upplever det obehagligt eller hotfullt. 

Polis: 114 14

Stäng meny